Over reuma

Kort (columns), langer (blogs), langst (essays), ervaringsverhalen over reuma

Columns

Op deze site vind je columns over reuma, Geschreven voor het papieren blad “In beweging”, later genaamd “ReumaMagazine”. In iets meer dan 300 woorden gaat het steeds over de kleine of grote hindernissen én mogelijkheden die reuma brengt.

Blogs

Voor het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda schrijf ik patientblogs over het ziekenhuis. In pakweg 1000 woorden verhaal ik over wat me opvalt als patiënt in dit ziekenhuis. Soms komt die reuma daar ook bij kijken. Maar niet altijd. Het maakt niet altijd uit wat je preciese aandoening is, ‘patient-zijn’ is al een ervaring op zich.

Essays

Soms wordt een ervaringsverhaal wat langer. Heb je zin er even voor je gaan zitten? Klik dan door naar essays. In maximaal 1500 woorden is er ruimte wat meer de diepte in te gaan. De verhalen zijn bekroond met een schrijfprijs of eerder enkel op papier gepubliceerd.

En reuma in vlogs

Voor de plaatselijke Reumavereniging heb ik enkele filmpjes gemaakt over reuma. Onder andere over lotgenotencontact. Wat van echt mens tot echt mens met elkaar bijpraten is gewoon  gezellig. Ook als het over reuma gaat. Herkenning en van elkaar leren doet goed.