Tekeningen

Klik hier door voor een overzicht van alle tekeningen op deze site . Of klik op een van de geselecteerde tondo-tekeningen hieronder. Aan welke emoties, belevenissen of gedachten zit de tekening vast?

Of kies de titel die je intrigeert: Aanvaarding, Delftsblauw tekenen, Golven, Jeugd, Juf, Familie, Ingesloten, Kintsugi, Kleuren, Lievelingsseizoen, Meebewegen, Mijn hand, Ontmoeting, Paardenbloem, Rariteiten, Snel, Stap voor stap, Val, Vier jezelf.

Waarom tekenen in een cirkel?

Het werken binnen een kader is Yvonne zeer bekend. Vanwege haar door reuma vervormde handen en ellebogen kan zij niet lang achter elkaar het potlood vasthouden.  De cirkel kun je als vormbeperking zien. Maar beide beperkingen, die cirkel én die reuma biedt ook kansen. Het is een thema dat in haar leven steeds terugkomt: beginnen vanuit een gegeven en beperkende situatie. En daarbinnen de mogelijkheden en keuzes verkennen. En soms zelfs de grenzen overschrijden. Dat zie je bij deze ‘mandala’s’ op Yvonne’s eigen wijze steeds terugkomen.

De teksten op deze website zijn deels eerder gepubliceerd  in het blad van de landelijke Mandalavereniging. Datum van publicatie van de teksten is onder de tekst te vinden. Voor deze website zijn de oorspronkelijke teksten wel herbewerkt.

Hoe Yvonne een mandala tekent? Nou, zo dus! Zonder veel vooropgezette plannen, het ene element roept het andere op. Kijk maar.