Over Yvonne

Geboren in Kaatsheuvel (1963), na een studie sociologie enige jaren gewerkt bij een aan de Universiteit Leiden verbonden instituut voor oorlogs- en vredesvraagstukken (als secretaresse, corrector en manusje van alles). Nu, helemaal afgekeurd voor werk vanwege reuma, woon ik in Gouda en doe volop vrijwilligerswerk.

Momenteel zit ik in een redactieraad van Health Base, waarin bijsluiters van medicijnen kritisch worden bekeken. Ik word bij tijd en wijle ingezet als vrijwilliger van Reuma Nederland (o.a. als ervaringsdeskundige bij een project van SGF). Voor Open Monumentendag Gouda doe ik vrijwilligerswerk, onder andere met het oog op de toegankelijkheid van monumenten. Ik schrijf blogs voor het Groene Hart Ziekenhuis, ben lid van de straatnaamcommissie van de Gemeente Gouda en ben redactielid van de nieuwsbrief van Die Goude. Ik ben ook te vinden via Gouda Bruist.

Ooit was ik bestuurslid van Reumavereniging Groene Hart, redactielid en vaste columnist van ‘In Beweging”, later genaamd “Reuma Magazine. En lid en voorzitter van de Patiëntenadviesraad van Reuma Nederland, En ook nog een tijdje websitebeheerder en maker van het tijdschrift van de Nederlandse Mandalavereniging.

Allemaal zorgvuldig uitgezochte taken en te combineren met mijn aandoening. Stilzitten kan ik niet. En met reuma kun je een heleboel, als je maar goed kunt plannen……En je bent met al die taken af en toe in de media te vinden.

Ik teken al pakweg 15 jaar mandala’s, na een korte cursus. Niet helemaal de traditionele variant: ik heb er mijn eigen stijl in gevonden en houd me niet aan vaste formules of patronen. De ronde vorm geeft me gewoon houvast. Na een cursus botanisch tekenen in 2021 bij de garenspinnerij ontdekte ik dat meer tekenen naar observatie heel fijn is. Ik hou van ’t minutieuze werk. En ik bleek het ook te kunnen…

De verhalen én tekeningen op deze site zijn mijn eigendom. Uiteraard mag je altijd een link aanmaken naar deze site en ik kan in ruil ook doorlinken naar jouw site als die een aanvulling biedt voor de geïnteresseerde internetsurfer. Als je tekst of tekeningen wilt gebruiken voor je eigen media of in een cursus, is daar natuurlijk over te praten. Vaak zal ik je gewoon toestemming geven, in ruil voor een goede bronvermelding en verwijzing naar deze site. Neem dan wel even contact op.