In de media

In diverse media is Yvonne terug te vinden. Onder andere in….

In de buurt, Gouda, 23 september en 28 sept 2021 in het AD. Over mijn vrijwilligerswerk bij Goudse Verhalen. De titel: Op een klapstoel zaten we op de begraafplaats.

Een persbericht in de Goudse post, 16 december 2020, over de cursus Goudologie. In coronatijd, verscholen achter een mondkapje op de foto. Na het afleggen van het examen.

Een persbericht i.v.m. Open Monumentendag (OMD) 2019 in de Goudse Post van 11 september 2019. Voor het eerst is de rolstoeltoegankelijkheid van Open Monumentendag in Gouda geïnventariseerd. Door Yvonne, i.s.m. de GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking) en het OMD bestuur.

Een gastblog voor Reuma Nederland. Op uitnodiging van Reuma Nederland is Yvonne naar de Eular 2019 in Madrid geweest, de ‘European League Against Rheumatism, een jaarlijkse vierdaagse internationale conferentie over reuma. Hierover publiceerde Reuma Nederland haar ervaringen op hun site. Lees t op de site van Reuma Nederland of op deze site.

Een interview in de jubileumuitgave “Stroomlijn” van het Transmuraal Netwerk Midden-Holland (april 2019). Dat netwerk bestaat dan 20 jaar. Het was Yvonne eerst onduidelijk wat ze deden, maar na enkele jaren samenwerking bleek daar veel gedaan te worden voor diverse aandoeningen op diverse manieren. En daar kon zij wat over vertellen.

Een gastblog (januari 2019) voor ReumaNederland over een nieuw soort voorlichtingfilmpje, resultaat van het advies van de PatiëntenAdviesRaad.

Een Interview in digitaal blad ‘In de buurt, Gouda’ (juli 2018). “Reuma legt veel beperkingen op, maar dat het je ook veel kunt brengen, bewijst de positieve Yvonne”.

In een lokaal eenmalig tijdschrift: Voor de Goudse Reumavereniging maakte Yvonne samen met 3 andere vrijwilligers het blad “Reuma in het Groene Hart”. Daarin interviews van Yvonne met diverse mensen uit de Goudse regio met verschillende soorten reuma en met zorgverleners. En een verhaal over Yvonne zelf. Lees of download.

Een interview voor de nieuwsbrief van Health Base over het vrijwilligerswerk in de redactiecommissie bij deze organisatie.

In een vlog voor Vrouw. En het bijbehorende artikel uit oktober 2016 op de site van Vrouw.

Tijdens de fotoshoot voor Margriet

In een interview in het weekblad Margriet, nr 18 (december 2015) over leven met reuma. “Jaren leven met reuma heeft me slim gemaakt. Tijdens de feestdagen schiet ik geregeld niet alleen hulpvaardig maar ook ‘egoïstisch’ de keuken in, om zo mijn verstijfde rug te ontlasten.”

In een interview over sporten met een chronische ziekte, in het maandblad Plus van juni 2015. “Yvonne heeft reuma en een hekel aan zwemmen. “Maar helaas, het werkt”, zegt ze zelf.”

Voor Reuma Nederland, in de campagne “boekje open”. Over leven met reuma. “Met reuma heb ik de middelbare school doorlopen. Ik heb met reuma een universitaire opleiding gedaan. Met reuma heb ik ook werk gevonden. En een man ontmoet die mij met reuma en al is getrouwd. Achttien jaar geleden kreeg ik een zoon. En elf jaar geleden nog een. Na veel wikken en wegen, omdat ik ondertussen wist wat een plezier maar ook wat een grote opgave het verzorgen en opvoeden van een klein kind is, zeker als je reuma hebt. ” Lees de hele tekst hier.

In de Thuiszorgkrant, 15 januari 2015 staat een interview over zelfredzaamheid en balans. “Als je iets kunt terugdoen hoeft hulp vragen geen probleem te zijn. (…) Ik werk eraan om de verhoudingen in balans te houden. Je wilt gelijkwaardig blijven., Ik weiger zielig te zijn!”

In de rubriek “passie voor kunst” in de Krant van Gouda, 8 maart 2012: “Deze week is Yvonne aan het woord. Wat ze beschrijft gaat verder dan kunst. Je zou het levenskunst kunnen noemen. “

In 2008, ook in de krant van Gouda een interview over vrijwilligerswerk bij de plaatselijke reumavereniging.