Vanalles (en nog zo wat)

Hier vind je op onderwerp en titel verhalen over diverse onderwerpen. Misschien geschreven voor een of andere andere organisatie. Of zomaar, over wat ’t dagelijkse leven brengt. Zoek je wat anders? Verhalen over mijn tekeningen vind je hier. Of klik door naar schrijfsels over: reuma, ziekenhuis, chronische aandoening

De verhalen:

Theezakjes hebben labels en op die labels staan vragen. Maar die vragen zijn verraderlijk…..Hoe dan?

Geliefd in het paars Kleuren hebben betekenissen en wat dat is bepaal je zelf. Waarom had ik een hekel aan paars? En waarom is dat nu aan het schuiven?

Mijn zoon, mijn dochter Die zag ik niet aankomen. Mijn kind blijkt transgender. Het is wennen, praten en blijven houden van, zo’n kind. Lees verder

Oom en tante Een zeventiende-eeuwse ivoren pijpenhouder leidt naar een verhaal over mijn oom. En een gehaakt engeltje naar mijn tante. Lees de twee verhalen hier.

Kleding met betekenis een lang en een hele kort verhaal. Over kleding, opvoeding en waar dat onverwacht niet ging zoals bedoeld. De twee verhalen,

Doos van Vilt Een lelijke doos mag toch in de kast blijven staan. Waarom?

Kersenbloesem, Over een nieuw leven, een knop, een bloem, een kind, een volwassen zoon. Na 25 jaar heel goed gekeken en in aquarel gevat. Lees.

Hobbels en bobbels ik rijd op een scootmobiel door Gouda. Dat valt soms niet mee want Gouda heeft een bodem van veen en die bodem zakt langzaam in. Dus…

Thuis Niet alleen een woning kan voelen als thuis. Ook je woonplaats. Daar heb je dan wel geschiedenis voor nodig. Dat kan persoonlijke ervaring zijn maar ook een cursus kan je een gevoel van thuis geven. Kwestie van de verhalen leren kennen.

Komkommers en mondkapjes (covid-19) Ja, daar zit een overeenkomst! Wat een mens doet in een onzeker sitiuatie.

Roze bal Over een klein roze meisje en de kleding van haar vader. Wat staat daar dan op te lezen?

Meebewegen (covid-19) Het steeds maar uitkijken vanwege die anderhalve meter, de overdaad aan nieuwsberichten, speculaties over de toekomst, zorgen om je naasten,  misschien ook over je inkomen, over hoelang dit nog gaat duren, dat alles legt een waas van onrust over je leven. (…) Nuttige praktische zaken doen, dat lukt prima. Maar ontspannen…Hoe lukt dat dan?

Stip op de horizon (covid-19) Museum GoudA riep op tot groepscreativiteit, Coronacrisis, april 2020. Een tekening van een stip op de horizon gebruiken als basis voor een minikunstwerkje. Dus ging ik aan de slag met een oude deken die ik kreeg van een vriendin, met vilt en borduurgaren.