Vanalles (en nog zo wat)

Hier vind je op onderwerp en titel verhalen over diverse onderwerpen. Misschien geschreven voor een of andere andere organisatie. Of zomaar, over wat ’t dagelijkse leven brengt. Verhalen over mijn tekeningen vind je hier.

Mijn zoon, mijn dochter, Oom en tante, Kleding met betekenis, Doos van Vilt, Kersenbloesem, Hobbels en bobbels Thuis, Komkommers en mondkapjes (covid-19), Roze bal, Patient op een reumacongres, Stip op de horizon (covid-19), Meebewegen (covid-19)

Mijn zoon, mijn dochter

Die zag ik niet aankomen. Het is wennen, praten en blijven houden van, zo’n kind. Lees verder

Oom en tante

Een zeventiende-eeuwse ivoren pijpenhouder leidt naar een verhaal over mijn oom. En een gehaakt engeltje naar mijn tante. Lees de twee verhalen hier.

Kleding met betekenis

Twee verhalen, een lange en een hele korte. Over kleding, opvoeding en waar dat onverwacht niet ging zoals bedoeld.

Doos van vilt

Een lelijke doos mag toch in de kast blijven staan. Waarom?

Kersenbloesem

Over een nieuw leven, een knop, een bloem, een kind, een volwassen zoon. Na 25 jaar heel goed gekeken en in aquarel gevat. Lees.

Hobbels en bobbels

Ik rijd op een scootmobiel door Gouda. Dat valt soms niet mee want Gouda heeft een bodem van veen en die bodem zakt langzaam in. Dus…

Thuis

Niet alleen een woning kan voelen als thuis. Ook je woonplaats. Daar heb je dan wel geschiedenis voor nodig. Dat kan persoonlijke ervaring zijn maar ook een cursus kan je een gevoel van thuis geven. Kwestie van de verhalen leren kennen.

Komkommers en mondkapjes

Ja, daar zit een overeenkomst! Over corona, de pest en wat een mens doet in een onzeker sitiuatie.

Roze bal

Over een klein roze meisje en de kleding van haar vader. Wat staat daar dan op te lezen?

Meebewegen

Het steeds maar uitkijken vanwege die anderhalve meter, de overdaad aan nieuwsberichten, speculaties over de toekomst, zorgen om je naasten,  misschien ook over je inkomen, over hoelang dit nog gaat duren, dat alles legt een waas van onrust over je leven. (…) Nuttige praktische zaken doen, dat lukt prima. Maar ontspannen…

Hoe lukt dat dan?

Stip op de horizon

Museum GoudA riep op tot groepscreativiteit, Coronacrisis, april 2020. Een tekening van een stip op de horizon gebruiken als basis voor een minikunstwerkje. Dus ging ik aan de slag met een oude deken die ik kreeg van een vriendin, met vilt en borduurgaren. 

Kijk en lees verder

Patiënt op een reumacongres

De zorgverlener is te gast in het leven van de patiënt (…) Een gast is er maar voor even. Het grootste gedeelte van je leven met reuma doe je helemaal zelf. Maar dan liefst wel met de voor jou best werkende medicatie, met goede adviezen over leefwijzen of beweegprogramma’s die je ook vol kunt houden. En met digitale middelen die je motiveren. Daar wordt door een heleboel ‘gasten’ in de hele wereld aan gewerkt: onderzoekers, reumatologen, therapeuten, verpleegkundigen enz.


Op uitnodiging van Reuma Nederland ging Yvonne naar de Eular 2019 in Madrid geweest, de ‘European League Against Rheumatism, een jaarlijkse vierdaagse internationale conferentie over reuma. Hierover publiceerde Reuma Nederland op 23 juni 2019 haar ervaringen op hun site. Lees ’t op de site van Reuma Nederland of op deze site.